Destinații turistice din împrejurimi

Destinații

turistice din împrejurimi

Castelul Bran

Bran Castle

Situat la 10 km de Alpin Ranch, între Munții Bucegi și Piatra Craiului, Castelul Bran este un important monument național și punct de reper al turismului din România, datorită atât frumuseții lui, a împrejurimilor, cât și a legendei contelui Dracula despre al cărui spirit se spune că înca bântuie aceste locuri străvechi.
Castelul este unul dintre principalele atracții turistice ale României, legendele contelui aducând în fiecare an mulți turiști din toate colțurile lumii.

În curtea Castelului Bran este amenajat și un muzeu al satului, obiectiv ce prezintă viața și tradițiile țăranilor din zona Rucăr-Bran.

bran

rasnov

Cetatea Rasnov

Râșnov Citadel

Distanța de la Alpin Ranch până la Cetatea Râșnov – 9 km.
Considerată una dintre cele mai frumoase cetăți de pe teritoriul țării noastre, Cetatea Râșnov este situată pe drumul Brașov-Rucăr-Câmpulung Muscel.
Turiștii care doresc să viziteze cetatea vor rămâne impresionați de măiestria ei, de atmosfera de mister ce plutește în aer, dar și de trecutul care parcă se deruleză ca un film printre ruine, ziduri și păduri.

Toată frumusețea locului poate fi admirată prin binoclul existent în cetate, iar la înălțime, într-un loc special amenajat, turiștii pot vedea Munții Bucegi, Piatra Craiului, Baiului, Depresiunea Brașovului și întreaga Depresiune a Bârsei. În interiorul cetății se găsește muzeul de artă feudală, în care sunt expuse arme, unelte, galerii, mobilier de epocă, stampe, armuri, porturi specific secolului, diverse fotocopii ale documentelor din acea vreme, etc.

 

Destinații turistice din împrejurimi – partea II

Braşovul vechi

odinioară oraş cu privilegiu regal

Biserica Neagra

Black Church

La o distanță de 24 km de Alpin Ranch, Biserica Neagră din Brașov este cea mai mare biserică gotică din Transilvania și cel mai mare edificiu religios între Viena și Istanbul. Clopotul de 6 tone, colecția de covoare anatoliene sau cristelnița din bronz sunt doar câteva dintre atracțiile bisericii.
Biserica Neagră deține una dintre cele mai mari orgi din Europa, în interiorul ei aflându-se și o serie de statui (cea mai veche a Sfântului Ioan Botezătorul).

Aflată în apropiere de Piața Sfatului, cel mai mare locaș de cult din România se numește “Biserica Neagră” din cauza unui incendiu care i-a înnegrit pereții în timpul dominației habsburgilor. Alte locuri care pot fi admirate în orașul Brașov: Casa Sfatului, Cetatea Brașovului, Muzeul Județean de Istorie, Biserica Ortodoxă Sf.Nicolae, Bastionul Țesătorilor, Poarta Șchei, Strada Sforii, Muntele Tâmpa și altele.

black

peles

Castelul Peles

Peleș Castle

Amplasat în Sinaia (45 km de la Alpin Ranch și la 44 km din Brașov), denumit Castelul Regilor României, Peleș adăpostește astăzi un muzeu deschis publicului larg.
Castelul este compus din peste 170 de camere și are un turn central de 66 m înălțime. Doritorii pot vizita cele două săli de arme, holul de onoare, sala de consilii, sala veche de muzică, cabinetul de lucru, salonul francez și cel turcesc. Pot fi admirate și sala coloanelor, sala de teatru sau apartamentul nupțial – amenajat special pentru vizita Împaratului Franz Joseph I. Lângă castelul Peleș se află Foișorul, o rezidență regală cu 42 de camere în stil Elvețian.